Simon Kraft

Meny

Art Director

chair of attention

Bakgrund

TMF (Trä- och Möbelföretagen) bad oss hjälpa dem få fler unga att se deras industri som ett framtidsyrke. Unga idag vill gärna jobba med något som skapar förändring och där de får vara kreativa och innovativa. Hur kopplar vi samman dessa intressen med en bransch som har en bild av att vara gammaldags?

Idé

För att få fler unga att se innovationsmöjligheterna inom den trötta och träiga trä- och möbelindustrin skapade vi Chair of Attention. En stol för elever med ADHD/ADD som var speciellt designad för att kunna kommunicera behovet av hjälp med ansvarig lärare utan att väcka klasskamraternas uppmärksamhet.

Resumé - Vinnare månadens digital

Resultat

Projektet fick enorm spridning och lyftes av nästan alla nyhetsmedier. Dessutom hjälpte den att få upp ögonen för industrin och över 50% av tillfrågade blev intresserade av att jobba inom trä- och möbelindustrin efter att ha sett projektet.

TMX – Ett långsiktigt koncept

Chair of Attention var det första av många projekt under TMX. Vårt kreativa koncept och experimentella avdelning för TMF som skapades för att utmana gränserna för vad som är möjligt inom trä- och möbelindustrin.

[email protected]

Hemsida byggd av mig